skip to Main Content

Vaak worden onze adviseurs gevraagd naar een ‘stoel met een exacte zitdiepte van een x-aantal centimeters’. Men heeft dan ergens in een stoel gezeten met een comfortabel zitcomfort en vervolgens gemeten hoe diep de zitting was, ervan uitgaande dat dat uitsluitend bepaalt of een stoel goed zit. Natuurlijk speelt de diepte van de zitting een rol, maar er zijn nog vele andere factoren die van invloed zijn op het zitcomfort van een stoel, fauteuil of bank.

Voordat een nieuw zitmeubel in de winkel staat gaat er een heel traject aan vooraf. Vakmanschap is daarbij naast creativiteit onmisbaar! Want een meubel kan er nog zo mooi uit zien, als het comfort niet aansluit bij de wensen van de consument, dan wordt het zeker geen succes! Het zijn als het ware echte ‘meesterwerken’.

Om u een kijkje te geven in wat er komt kijken bij het ontwerpen en ontwikkelen van zitmeubelen en het (opnieuw) stofferen ervan, organiseren wij op zaterdag 8 juni a.s. weer een interessante adviesdag. Zo kunt u kennismaken met Pleun Meurs, productontwikkelaar bij Gelderland Zitmeubelen. Zij vertelt u hoe zij nieuwe designs in samenwerking met ontwerpers het juiste comfort geeft. Camilo Otten van het Duitse zitmeubelenmerk Cor is er om al uw vragen over materialen en eigenschappen persoonlijk te beantwoorden. Ook onze eigen meubelstoffeerder Marco Miedema is aanwezig om u te laten zien hoe de opbouw van klassiek meubilair verschilt van de meubels van nu. Uiteraard zullen wij hem ook vragen hoe het comfort van bestaande meubels kan worden aangepast aan uw (gewijzigde) wensen.

En u kunt zelf ook nog aan de slag; Durft u het aan om een fauteuil van Gelderland zelf te stofferen? Of kijkt u liever in onze ‘Artifort-bioscoop’ naar een mini-documentaire over de bekende ontwerper Geoffrey D. Harcourt? Het kan allemaal op zaterdag 8 juni tussen 10:00 en 17:00 uur.

Bent u benieuwd naar het gehele programma? Kijk dan op onze website: www.veldhoveninterieurs.nl

Back To Top