skip to Main Content

50 jaar showroom aan de Vinkenlaan.

‘Bilthoven’s Winkelcentrum is verrijkt met een nieuwe winkel; Veldhoven Interieurs is met ingang van zaterdag aanstaande geopend aan de Vinkenlaan 31. Helemaal nieuw is Veldhoven uiteraard niet voor Bilthoven, want het bedrijf is al jaren aan de Van Dijcklaan gevestigd geweest.’ …… ‘Burgemeester Goldberg opent de vrijdag ervoor om 5 uur de zaak officieel en zaterdagmorgen is de zaak open voor het publiek. Overigens is er een peuterspeelhoek in de zaak!’

Zo werd op woensdag 1 mei 1974 de opening van onze showroom in het centrum van Bilthoven aangekondigd in een uitgebreid artikel in de Biltsche Courant. Nu 50 jaar verder is er natuurlijk veel veranderd waar het gaat om collectie, kleuren en materialen, maar onze kernwaarden zijn nog net als toen.

De heer Veldhoven jr. (mijn vader) had volgens de redacteur een duidelijke visie: “Meubelen kopen, is niet alleen het binnenstappen, kijken en kopen; Waar wij duidelijk naartoe willen is het verantwoord kopen van meubelen. En dat kan alleen geschieden als men een goed advies krijgt.” En zo is het natuurlijk nog steeds, een halve eeuw verder. Nog altijd staat ons team voor een eerlijk en oprecht advies.

De foto bij het artikel toont de allereerste etalage met daarin enkele klassiekers van merken die wij nog altijd in onze collectie hebben: De elementenbank model 4610 van Gelderland zitmeubelen, de Alternum-kast van Interlübke en de eetkamertafel en -stoelen van Pastoe (ontwerp Cees Braakman) zijn duidelijk herkenbaar. En laat deze ‘look’ nu weer helemaal actueel zijn in de huidige vintage-trend!

De opening in 1973 was al een enorme vooruitgang; Van een tot showroom omgebouwde woonkamer in de villa aan de Van Dijcklaan tot ruim 300 vierkante meter winkeloppervlakte in het centrum van Bilthoven. En twee verbouwingen verder hebben we inmiddels bijna 1000 m2 tot onze beschikking, helaas zonder peuterspeelhoek!

Het complete artikel treft u op www.veldhoveninterieurs.nl

Back To Top