Woninginrichting sinds 1919

 

Veldhoven Interieurs is al bijna een eeuw specialist in woninginrichting. Ons bedrijf kent een rijke geschiedenis. Wij vertellen u graag wat meer over de mijlpalen in de historie van ons bedrijf.

1919

Aart Veldhoven sr. begint met zijn broer Henk een verhuisbedrijf met meubelopslag aan de Julianalaan in Bilthoven. Zoals in die dagen best gebruikelijk, verzorgde het verhuisbedrijf ook de stoffering en naaien van de gordijnen.

1935

Na zestien jaar neemt zoon Aart Veldhoven jr. de zaak over. Het bedrijf verhuist naar de jaren ‘30 villa van de familie aan de Van Dijcklaan. De tweede generatie stopt met het verhuisbedrijf en focust zich volledig op woningstoffering. Ook zijn er in de showroom aan huis wat kleinmeubelen te vinden, onder meer bijzettafeltjes en banken.

1960

Pieter Veldhoven is de derde generatie die in de zaak aan de slag gaat. Zijn vader runt de zaak, moeder doet de boekhouding en zijn tantes werken mee als naaisters. Op de begane grond is de showroom te vinden, Pieter woont met zijn vrouw en dochters Petra en Janine op de 1e verdieping en zijn ouders op de 2e verdieping. Zo is het een waar familiebedrijf.

1974

Pieter Veldhoven neemt de zaak over van zijn ouders. Hij wil het bedrijf verplaatsen naar een winkelpand in het centrum van Bilthoven en vindt aan de Vinkenlaan een onderkomen van zo’n 250 vierkante meter. De villa wordt verkocht en Pieter gaat met zijn gezin in de woning boven de zaak wonen. De collectie wordt uitgebreid met aanzienlijk meer meubels, kasten en maatwerk.

1986

De zaken gaan goed. Zo goed dat er ruimtegebrek is ontstaan. Dus volgt er een forse uitbreiding: de winkel wordt met 500 vierkante meter twee keer zo groot.

1991

Nogmaals een forse uitbreiding van de zaak: van 500 naar de huidige 1000 vierkante meter. Ook de collectie werd uitgebreid met gaderobekasten en bedden in de showroom.

1995

Dochter Petra was opgeleid tot interieuradviseur, terwijl Janine bedrijfskunde studeerde. Petra gaat in de zaak aan de slag, Janine ging in eerste instantie elders aan de slag als bedrijfsadviseur.

2008

Vader Pieter vraagt Janine of zij met haar achtergrond in bedrijfskunde een jaar in het bedrijf wil meelopen. Zij heeft dan ruim de tijd om het bedrijf te analyseren en klaar te maken voor de toekomst. In dit jaar vinden er diverse veranderingen plaats.

2010

Janine blijft definitief in het familiebedrijf werken. Samen met Petra neemt zij het bedrijf over, waarbij Petra het creatief ondernemerschap voor haar rekening neemt en Janine zich focust op het bedrijfskundige deel. Kort na de overname overlijdt vader Pieter.

2015

Op 1 januari 2015 draagt Petra haar werkzaamheden over aan Janine die vanaf die datum het familiebedrijf runt.

2019

Veldhoven Interieurs is in een eeuw tijd uitgegroeid tot interieurspecialist met vele trouwe klanten in Bilthoven en omgeving, onder meer De Bilt, Baarn, Zeist, Bosch en Duin en Het Gooi. Onze klanten wonen zelfs verspreid over heel Nederland.