skip to Main Content

Afgelopen week hebben we (wederom) een prachtige opdracht mogen realiseren. Bijna 20 jaar geleden zijn mevrouw en meneer verhuisd naar een prachtig appartement in Almere met uitzicht over de haven. Destijds heeft mijn vader voor hen het gehele interieur ontworpen en gerealiseerd, en ongeveer een jaar geleden belde meneer mij voor het maken van een afspraak. Ze wilden het bestaande interieur graag vernieuwen, compleet met een nieuwe stoffering. Daarnaast wilden zij een nieuwe keuken, waarbij ook de indeling van het appartement wellicht gewijzigd zou kunnen worden.

Een afspraak was snel gemaakt en nog voordat ik toekwam aan het inventariseren van alle interieurwensen kwam de allerbelangrijkste vraag al gelijk op tafel: “Kun je ons weer net zo ontzorgen als jouw vader dat destijds ook heeft gedaan?”, hiermee doelend op onze service om de volledige ‘regie’ van alle werkzaamheden op ons te nemen, zodat zij als klant slechts 1 aanspreekpunt zouden hebben voor de gehele operatie. De werkzaamheden van aannemer, schilder, keukenleverancier, elektricien etc. worden dan door ons bedrijf op elkaar afgestemd, gepland en gecoördineerd. Een antwoord was snel gegeven: “Natuurlijk kunnen we dat nog steeds!”, waarna het ontwerpen van het nieuwe interieur, inclusief bouwkundige aanpassing van start ging, contacten met de aannemer werden gelegd en ook de keuken bij WEBA-design kon worden uitgezocht.

Zodra alle keuzes waren gemaakt hebben we samen met alle betrokken partijen een planning gemaakt. Mevrouw en meneer verbleven enkele weken in een vakantiewoning terwijl wij, samen met de andere partijen in die tijd alles hebben gerealiseerd; van uitruimen en slopen tot het geheel opnieuw opbouwen van de inrichting. Met foto’s, filmpjes en beeldbellen hield ik hen tussentijds op de hoogte van de vorderingen en bij thuiskomst kreeg mevrouw van mij de sleutel overhandigd om binnen te kunnen stappen in hun compleet vernieuwde woning; alles was precies volgens planning gerealiseerd en stond er ‘alsof het altijd al zo was geweest’. De kasten waren ingeruimd, TV en dergelijke aangesloten en ook de schilderijen hingen weer op hun plek. Een prachtige opdracht om te mogen doen natuurlijk, maar wat ik minstens zo heb gewaardeerd is de enorme dankbaarheid van deze mensen nadien. Dat noemen wij nou ‘thuiskomen’!

Back To Top