skip to Main Content

Stofwalk

Deze week de start van onze volgende activiteit in het kader van 100 jaar Veldhoven Interieurs: De Stofwalk! Een bijzondere expositie die toont wat mode en interieurtextiel gemeen hebben; Een samenwerking tussen twee échte familiebedrijven met een lange historie in Bilthoven die allebei deskundigheid, persoonlijk advies en service als belangrijkste kernwaarden hebben.

Eind vorig jaar zat ik om de tafel met Marc Doek, eigenaar van P. Doek mode en lingerie om te kijken of we niet eens samen iets konden organiseren. Ik wilde bijvoorbeeld graag paspoppen met kleding van Doek mode in de zaak om te combineren met onze interieuropstellingen, om zo de parallellen tussen mode en wonen te kunnen laten zien. Niet zo moeilijk zou je zeggen, maar de collectie van Doek is zo veelzijdig en exclusief dat dat niet zomaar was te realiseren. Van ieder stuk is slechts een enkel exemplaar per maat op voorraad en hij wilde uiteraard niet dat zijn klanten mis zouden kunnen grijpen.

De rollen werden omgedraaid: Marc stelde ruimte in zijn etalages beschikbaar voor meubels en stoffen van ons, in combinatie met zijn etalagemodellen. Samen met de vaste styliste van Doek en onze agent van Jab meubel- en gordijnstoffen hebben we de combinaties gemaakt. Verrassend en veelzijdig, dat zijn toch wel de twee woorden die het resultaat het beste omschrijven!

Het idee was geboren en enthousiast als ik kan zijn van een goed idee, vertelde ik over onze plannen aan een collega-ondernemer uit ons vak, Henri de Jager uit Kapelle (Zld). Ik wist dat hij enkele jaren geleden ook een evenement had georganiseerd rondom wonen en mode, waarbij hij een professioneel modeontwerpster een collectie van wervelende en spannende creaties van meubelstoffen, gordijnstof, vitrage, tapijt en andere materialen uit ons vak heeft laten ontwerpen en realiseren. Henri stelde mij voor dat ik wel enkele van deze creaties mocht lenen voor in ónze showroom. Een aanbod dat ik uiteraard niet kon afslaan!

En zo treft u nu op twee locaties in Bilthoven een verrassende presentatie met textiel als centraal thema. Trends op het gebied van kleuren en materialen zijn zowel in de mode als in het interieur duidelijk terug te vinden. De prachtige etalages van Doek mode zijn het bewijs! En voor wie benieuwd is naar couture van materialen uit de interieurbranche wil ik van harte uitnodigen in onze showroom. Wacht niet te lang met een ‘walk’ door het centrum van Bilthoven, de expositie duurt nog tot en met 21 mei!

Back To Top