skip to Main Content

‘Misverstanden’ voor het raam

Onze adviesdag voor raambekleding, domotica en klimaat van ruim een week geleden was een groot succes. We hebben veel mensen kunnen adviseren en inmiddels lopen er diverse vervolgafspraken voor inmeten en verdere begeleiding. Volgende maand start een bijzondere presentatie van meubel- en gordijnstoffen in samenwerking met o.a. Doek mode. We zullen u laten zien dat wonen en mode dichter bij elkaar liggen dan u wellicht denkt.

De relatie tussen wonen en mode klinkt misschien nog wel voor de hand liggend. Echter, op het gebied van raamdecoratie en gordijnen blijken er toch steeds weer enkele misverstanden te bestaan. Zo horen we in de winkel nog maar al te vaak dat bijvoorbeeld plissé of duette shades niet mogelijk zouden zijn, omdat de woning is voorzien van kunststof of metalen kozijnen. Met FrameFit van Sunway hoeven echter geen gaten in het kozijn geboord te worden door toepassing van een magneetstrip. Daarnaast is de afneembaarheid van het frame van het raam erg handig bij het wassen van de ramen.

Een ander misverstand heeft nogal eens te maken met het feit dat steeds meer gordijnstoffen kamerhoog worden geproduceerd. Dit houdt in dat de stof niet meer op 130-150 cm breed wordt gemaakt, maar op ca. 290-320 cm. Groot voordeel is dat er dan geen banen meer nodig zijn; Het gordijn kan naadloos uit één stuk worden gemaakt, doordat dit i.t.t. traditionele breedtestoffen ‘dwars’ wordt verwerkt. Een groot voordeel bij met name (semi-)transparante stoffen. Het misverstand zit ‘m dan in de prijsstelling: Een kamerhoge stof lijkt per strekkende meter dan in veel gevallen een stuk duurder dan de breedtestof die er soms op het staal naast hangt, maar als men dan de prijs per vierkante meter uitrekent kan die kamerhoge stof weleens veel voordeliger uitpakken!

Tot slot nog een tip over shutters. Sinds een paar jaar hebben wij de shutters van Jasno in onze collectie. Deze binnenluiken met verstelbare lamellen kunt u kantelen, weg klappen en zelfs openen en zijn ook geschikt voor ramen in de badkamer en voor ramen met bijzondere vormen. Wat veel mensen niet weten is dat het bij de meeste hypotheken is toegestaan om shutters hierin te betrekken. Voorwaarde hiervoor is wel dat de shutters nagelvast aan het huis worden bevestigd. Op deze wijze kunt u de aanschafkosten over een langere periode verdelen en bovendien geven shutters veelal een meerwaarde aan uw woning. Voorkom misverstanden en laat u adviseren!

Back To Top