skip to Main Content

Rechtstreeks van de beurs

Zodra u dit onder ogen krijgt hebben we ons eerste evenement in het kader van ons 100-jarig bestaan inmiddels alweer achter de rug. Een mooi evenement met als centraal thema de kasten van Interlübke. We zijn immers al sinds 1974 dealer van dit Duitse topmerk. En heeft u ons evenementje afgelopen weekeind onverhoopt gemist, de presentatie is nog ruim een week bij ons te zien!

Wat maakt deze presentatie van Interlübke dan zo bijzonder? Zoals aangekondigd hebben wij een dressoir (ruimtedeler) in de showroom dat rechtstreeks vanaf de stand van Interlübke op de Internationale Meubelbeurs in Keulen naar Bilthoven is getransporteerd. Uniek dat je als dealer het nieuwste programma al zo kort na de introductie mag laten zien! En ook qua kleurbeeld hebben we getracht de laatste trend zo goed mogelijk weer te geven.

Als contrast laten we aan de andere kant van onze etalage een Interlübke garderobekast zien uit 1980. Rood met grijs gestoffeerde deuren, zoals in die tijd juist helemaal in de mode was. Maar wat schetste onze verbazing in Keulen? Diverse fabrikanten, waaronder ook Interlübke, presenteerden wederom garderobekasten met gestoffeerde deuren! Natuurlijk niet in de kleuren van 1980, maar wel met dezelfde luxe uitstraling als ook destijds de bedoeling was. Zo zie je maar weer, als je iets maar lang genoeg bewaard komt het vanzelf weer een keer terug.

En zoals aangekondigd nog een paar trends en noviteiten die ons tijdens het bezoek aan de beurs zijn opgevallen: Wat betreft kleuren en materialen zet de ‘retro-trend’ duidelijk door. We zagen veel ‘vintage’-karpetten en ook velours als bekledingsstof is weer helemaal actueel. Daarnaast zag je ook veel grove bekledingsstoffen, een beetje ‘teddybeer-achtig’ met lusjes, zoals De Ploeg in de jaren ‘80 en ‘90 een bestseller in haar collectie had met de stof Bergamo, waarvan we nog regelmatig de vraag krijgen of die nog leverbaar is.

Ook lijkt het erop dat het allemaal weer wat groter en luxer mag worden. Zitmeubelfabrikant Cor bracht een nieuwe bankenserie Avalanche. Zacht, comfortabel en de echte designliefhebber zal er wellicht iets in zien van de klassieke banken en fauteuils Maralunga van Cassina, een ontwerp uit 1973. Opvallend waren verder de twee nieuwe grote ‘herenfauteuils’ die Leolux en Montis introduceerden. Stoere, brede stoelen in mooi leer. De Hilco van Leolux en de George van Montis zijn beide modellen om lekker een hele avond in weg te zakken.

Helaas kunnen wij u deze modellen voorlopig nog niet laten zien. Ook voor ons gelden levertijden die na zo’n beurs vaak ook nog langer zijn dan normaal. Maar die prachtige splinternieuwe ruimtedeler van Interlübke staat nu toch maar mooi in onze etalage!

Back To Top