skip to Main Content

De wimpers van uw woning

Bij het uitzoeken van ons bedrijfsarchief stuitte ik op een kleine, knaloranje brochure van Markisol buitenzonwering, afkomstig uit het begin van de jaren’60 met daarin allerlei soorten uitvalschermen, markiezen en dergelijke. Bij het lezen van de titel van deze folder kon ik een brede glimlach niet onderdrukken: “De wimpers van uw woning”. Ook toen was men zich er blijkbaar al van bewust van dat zonwering (buiten of binnen) kan bijdragen aan een mooie uitstraling.

Bij binnen zonwering en raamdecoratie denkt u wellicht al snel aan metalen horizontale jaloezieën; Het in de volksmond nog altijd “Luxaflex” genoemde product, vernoemd naar de fabrikant die dergelijke systemen voor het eerst op de markt bracht. Tegenwoordig zijn er echter zeer veel functionele producten voor raambekleding op de markt die zeker ook bijdragen aan een goede sfeer in huis. Juist voor die situaties waar een traditionele vitrage of een gordijn minder goed toepasbaar is, zijn er vele stijlvolle alternatieven voorhanden met de kwaliteitsproducten van Sunway. Denkt u bijvoorbeeld aan oplossingen voor in natte ruimten, voor kiep-kantelramen, ronde vormen, of ramen op grote hoogte waarbij (traditionele) bedieningsmogelijkheden beperkt zijn.

En ook voor kunststof of metalen kozijnen waar je niet zomaar gaten in kunt boren zijn er tegenwoordig mooie oplossingen, zelfs als het product verduisterend moet zijn en er dus geen licht via de zijkanten naar binnen zou mogen komen.

En voor wie écht op zoek is naar gemak en comfort kunnen de meeste producten ook elektrisch bedienbaar worden geleverd met een afstandsbediening of kunnen deze worden aangesloten op bijvoorbeeld een domotica-systeem van Somfy of Homey. In dat laatste geval zijn ook andere apparatuur of verlichtingsarmaturen met uw mobiele telefoon of tablet eenvoudig aan te sturen of vooraf te programmeren. Is het niet prettig dat de lamellen automatisch sluiten zodra de zon fel naar binnen schijnt? Is het geen veilig idee dat er ’s avonds licht brandt als u niet thuis bent, of dat de gordijnen op een door u vooraf ingestelde tijd dicht gaan? Het kan allemaal!

Om u geheel vrijblijvend te laten kennismaken met de mogelijkheden die er zijn met raambekleding, domotica en zelfs klimaatbeheersing in huis organiseren wij op zaterdag 23 maart tussen 10:00 en 17:00 uur een speciale advies dag bij ons in de zaak, waarbij wij diverse specialisten hebben uitgenodigd om u tot in het kleinste detail te kunnen informeren en adviseren. Onder andere Sunway-expert Martin de Buin en Vincent Winters van Winters klimaattechniek zullen u de uitgebreide mogelijkheden graag laten zien. De ‘wimpers’ van Markisol zijn er in Nederland niet meer, maar alternatieven zijn er genoeg! Ik hoop u op zaterdag 23 maart in de zaak te mogen verwelkomen.

Back To Top