skip to Main Content

‘Proefzitten’ voor het goede doel

De herfst is het begin van de periode van binnenshuis genieten; Lekker eten met familie en vrienden, een spelletje doen, de krant lezen met een kop koffie, allemaal bezigheden voor aan tafel. We zien dan ook steeds vaker dat de eettafel een prominente plaats in huis heeft veroverd. Dit betekent ook dat de keuze van het juiste meubilair steeds belangrijker wordt.

Maar waar moet een passende eettafel dan aan voldoen? Natuurlijk, de afmetingen moeten in de eerste plaats zijn afgestemd op de beschikbare ruimte en het aantal zitplaatsen dat u nodig heeft. En als het aantal benodigde plaatsen nogal eens wisselt, is een uitschuifbare tafel wellicht een goed idee. Uiteraard moet de tafel ook wat betreft vormgeving en materiaal passen in uw interieur en bij uw leefgewoonten, maar daarmee bent u nog niet verzekerd van een ‘onbezorgd avondje tafelen’.

Hoe langer men aan tafel verblijft, deste belangrijker wordt de combinatie van tafel en eetkamerstoelen. De juiste afstemming tussen de hoogte (en soms ook de dikte) van het tafelblad en het comfort van de stoelen is daarbij essentieel. Niet alleen de juiste zithoogte en -diepte is van belang, ook de ‘valling’ (schuinte) van de zitting bepaalt of u na verloop van tijd nog lekker zit of niet. Eten of werken aan een te lage stoel (of te hoge tafel) is onprettig voor de schouders, uit een stoel zonder armleuningen kunt u mogelijk moeilijker opstaan, een zware stoel schuift minder makkelijk dan een lichte, en zo zijn er nog veel meer zaken om rekening mee te houden. Ook de keuze van het onderstel (poten, wielen, draaibaar of slede) en zelfs de bekleding (stof, leder of onbekleed) zijn niet alleen esthetisch en praktisch belangrijk, maar zeker ook van invloed op het zitcomfort.

Een goed advies is van groot belang, maar ook uitgebreid ‘proefzitten’ kan u een hoop ellende besparen. Op 14 oktober a.s. organiseren wij, in samenwerking met restaurant Settlers, een 4-gangen benefietdiner in onze showroom, waarbij de gehele opbrengst zal worden gedoneerd aan de Stichting KIKA. U draagt bij aan het goede doel en kunt direct onze collectie tafels en stoelen uitproberen! Kijk voor meer informatie op veldhoveninterieurs.nl/dineren-voor-kika en reserveer uw zitplaats!

Back To Top