skip to Main Content

Waarschijnlijk kent u ons vooral van onze moderne collectie meubilair, maar wist u dat wij ook al meer dan 100 jaar ervaring hebben op het gebied van woningstofferen? En met onze van generatie op generatie overgedragen kennis en ervaring wil ik hierbij graag de traploper een keer onder uw aandacht brengen.

Een loper op de trap klinkt wellicht wat ouderwets, maar een mooi geweven traploper geeft een trap direct een royale, luxe uitstraling. En echte traplopers zijn daarnaast ook nog eens bijzonder slijtvast, duurzaam en zelfs voor eventueel hergebruik geschikt.

Een traploper is altijd smaller dan de trap en wordt gemaakt van een geweven kwaliteit. Het tapijt wordt aan de zijranden vooraf afgewerkt met festongaren of bies en wordt in de beneden achterhoek van de treden vastgezet met roedes. De overbodige stukken of hoeken in een bocht worden ter plaatse gevouwen en ‘ingenaaid’. Een lastige techniek die nog maar weinig woningstoffeerders beheersen.

Voor lopers hebben wij onder andere Louis de Poortere in onze collectie: een specialist in de productie van Wilton geweven kamerbreed tapijt en lopers. Deze hoogwaardige kwaliteiten zijn gemaakt van wollen garens voor ultieme luxe en comfort. De benaming Wilton wordt gebruikt voor een tapijt met een gesneden pool of toefpool, in meerkleurige dessins, vervaardigd met behulp van een jacquardmachine. Het Nederlandse Cunera heeft daarnaast een uitgebreid programma lopers, voornamelijk in sisal- en cocos. En voor het leggen en innaaien hebben wij uiteraard een echte vakman beschikbaar.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Kom op zaterdag 13 mei a.s. naar ons event ‘Over de Vloer’. Wij hebben dan meerdere specialisten in huis die u veel kunnen vertellen én laten zien van harde en zachte vloeren, lopers, en karpetten. U kunt dan eveneens kennismaken met onze nieuwe, eigen vloerenspecialist Melvin Dorresteijn. Hij rolt de loper graag voor u uit!

Back To Top