skip to Main Content

Ons bezoek aan de Internationale Meubelbeurs in Milaan heeft niet alleen een record op mijn stappenteller opgeleverd; We hebben ook veel moois gezien op het gebied van interieur en vormgeving. Voor het eerst in enkele jaren was de beurs weer ‘zoals vanouds’ met 16 complete hallen vol meubilair en verlichting en een groot aantal presentaties in de stad.

Tijdens de Milan Design Week staat de gehele stad in het teken van dit evenement, waar fabrikanten hun nieuwste modellen laten zien en (nieuwe) ontwerpers en creatieve vormgevers zich aan het internationale publiek presenteren. Het evenement is vaak dé plek waarop men nieuwe trends, waar het gaat om kleur, vormgeving en materialen, kan ontdekken.

Wat betreft kleurgebruik heb ik duidelijk twee stromen gezien: Enerzijds de (voornamelijk Italiaanse) merken die het hielden bij rustige, chique grijstinten gecombineerd met noten, natuursteen en messing en hier en daar een accent in een kleur als rozerood, oranje of hemelsblauw. Anderzijds waren er fabrikanten die juist erg uitpakten met felle kleuren, zoals bijvoorbeeld Artifort met een bank in knaloranje, Cor met een nieuwe fauteuil in knalgeel en Leolux met een nieuw model in grasgroen. Oranje is overigens wel een kleur die ik veel vaker heb gezien en, in de al wat langer gaande opleving van ontwerpen met een knipoog naar de jaren ’70, dus nu ook écht terug gaat komen.

Een andere ‘oude bekende’ kwam ik veel tegen bij de ‘Euroluce’ met alle verlichtingsmerken. De ‘spanningsrail’ is weer helemaal terug, al noemt met de huidige veel smallere en verfijndere versies nu liever ‘track-rails’, waaraan zowel spots als hanglampen gemonteerd worden.

Indien u zich nu ongerust afvraagt of uw huis binnen enkele jaren weer vol staat met oranje meubels en jaren ’70-printjes kan ik u geruststellen; Onze collecties zijn zo omvangrijk waar het gaat om kleuren en materialen dat u altijd wel iets zult vinden dat u mooi vindt, trend of niet!

Back To Top