skip to Main Content

Nog druk met alle vervolgafspraken die we hebben gemaakt tijdens onze succesvolle vloeren-adviesdag op 13 mei was het ineens alweer tijd voor een nieuwe editie. Gelukkig is het weer de afgelopen twee weken weer wat beter geworden en zit ik nu lekker in de tuin met de laptop op schoot. Voor zo lang als het duurt, want met het weer weet je het maar nooit. Wist u overigens dat een flink aantal van onze leveranciers ook buitenmeubilair in hun collecties hebben dat is opgewassen tegen ons oer-Hollandse wisselvallige weer?

Zo heeft het Nederlandse merk Label enkele van haar bekende fauteuils, zoals de Hidde, Gigi en de Gustav ook in een speciale ‘buiten-variant’ beschikbaar met uitneembare kussens. En mocht een van deze comfortabele eyecatchers toch een keer een regenbuitje meepakken dan is het kussen binnen afzienbare tijd weer droog. Het kussen, gemaakt van speciaal dry-feel schuim, is namelijk bekleed met een speciale outdoor-stof die waterdoorlatend is en tevens is behandeld met een schimmelwerende coating.

Ook de Duitse zitmeubelenfabrikant FreiFrau heeft een aparte collectie voor buiten met als absolute blikvanger de Leysol Swing Seat: een comfortabele schommel voor volwassenen om in de tuin op te hangen met dezelfde look als de stoelen en fauteuils uit de Leya-serie voor binnen. En zelfs het wat meer behoudende Cor Sitzmöbel heeft met de stoel ‘Farmer’ een bijzonder exemplaar in de collectie: Acht houten planken, 4 houten balkjes, 2 banen buitenstof en 2 metalen clips. De Farmer is eenvoudig en zonder enkele schroef of benodigd gereedschap in en uit elkaar te halen en in de wintermaanden als klein pakketje op te bergen. Het comfort is verrassend goed door de verstelbare en kantelbare rugleuning die u kunt aanpassen aan hoe ú het liefste zit.

Wilt u eens wat anders buiten dan het geijkte terrasmeubilair? Kom langs en laat u door ons verrassen!

Back To Top