skip to Main Content

Sinds vorige week hebben we een bijzonderheid in onze etalage! Het Duitse zitmeubelenmerk Cor viert dit jaar dat hun modulaire bankenprogramma ‘Trio’ maar liefst 50 jaar bestaat. Oubollig? Zeker niet! Sterker nog, de Trio past helemaal in de huidige trend van banken, waarvan je in het gebruik de opstelling gemakkelijk kunt veranderen, bijvoorbeeld als er bezoek komt, of als je juist lekker languit voor de TV wilt liggen.

ls eerste in Nederland mogen wij een prachtige grote, nieuwe ‘jubileum Trio-opstelling’ laten zien, tijdelijk door Cor aan ons beschikbaar gesteld. Waar het bij de meeste moderne elementenbanken soms nog best zwaar is om de verschillende delen te verplaatsen, kun je met een Trio bijvoorbeeld moeiteloos de rugleuningen omdraaien. Deze staan namelijk los op de zittingen. En door toepassing van een speciale stof aan de onderzijde blijven ze in het gebruik toch goed op hun plaats. Wegglijden is er niet bij. Handig als u op zoek bent naar één bank die u het liefst aan twee zijden zou kunnen gebruiken.

Het komt namelijk regelmatig voor dat bijvoorbeeld de haard en de TV zo ver uit elkaar of zelfs tegenover elkaar liggen dat het niet met een ‘normale’ bank mogelijk is om bij allebei lekker te kunnen gaan zitten. In dat geval zou een Trio de oplossing kunnen zijn; Door het omdraaien van een of meer rugleuningen is de ‘kijkrichting’ in een mum van tijd aangepast!

Gezien het kubistische uiterlijk van de bank kan ik mij voorstellen dat u in eerste instantie twijfelt aan het zitcomfort. Hoe kan een dergelijke ‘blokkenbank’ goed zitten? Ik kan u echter verzekeren dat ook het comfort van de Trio is zoals men van Cor mag verwachten. Sinds jaar en dag worden daaraan bij nieuwe ontwerpen geen concessies gedaan. Het moet goed zijn, anders gaat een model niet in productie.

Bent u benieuwd naar mogelijke opstellingen en wilt u komen proefzitten? Onze ontwerpers helpen u graag! Natuurlijk kunnen wij u in onze showroom ook laten kennismaken met een van de andere modellen banken en fauteuils van dit kwaliteitsmerk.

Back To Top