skip to Main Content

Onze zomersale heeft ertoe geleid dat veel van onze showroommodellen een nieuwe eigenaar hebben gevonden. Voor ons betekende dit dat we weer veel nieuwe items voor onze collectie hebben kunnen bestellen. Vaak kijken we dan naar nieuwe items van bestaande leveranciers, ‘klassiekers’ uit bekende collecties die we graag weer een keer op de vloer willen hebben of we wachten op hetgeen bij de aankomende meubelbeurzen en ‘huisshows’ van leveranciers wordt gepresenteerd. Soms echter komen we onverwacht iets écht vernieuwends tegen waar we direct enthousiast van worden.

Zo werden we enkele maanden geleden verrast door een nieuwe collectie bijzondere lampen. ‘JAPTH’, stond er op de bijbehorende productinformatie. Nooit van gehoord, maar gelukkig troffen we een vertegenwoordiger van dit nieuwe merk en dat bleek een ‘oude bekende’ uit het vak te zijn. De vernieuwende, eigenzinnige ontwerpen, allemaal LED-uitgevoerd, worden ‘gewoon’ in Nederland gemaakt en zijn allen afkomstig van Nederlandse ontwerpers; Van bekende namen, maar ook van nieuwe jonge designers. Kenmerkend is dat, net als bij de lampen van Ferrolight in onze collectie, de technische mogelijkheden leidend zijn voor het maken van nieuwe ontwerpen. Maar waar komt die naam JAPHT nu dan vandaan? Heeft u deze afkorting inmiddels ontcijferd?

Eén lamp van JAPTH trok in het bijzonder onze aandacht: Model ‘Tray’. Ja, u leest het goed, de Engelse vertaling van ‘dienblad’. En zo ziet deze lamp er dan ook uit. Een hanglamp met een rond blad met geïntegreerde, dimbare verlichting zowel naar boven als naar onderen, die ook als bijzettafel kan worden toegepast. En met een belasting van maximaal 5 kg kan daar zeker een fles wijn met een paar glazen op worden gezet. Inmiddels hangt de ‘Tray’ al in onze showroom en vanaf de dag dat die er hangt krijgen we er vrijwel dagelijks enthousiaste reacties op! Komt u ‘m ook eens bekijken?

Back To Top