skip to Main Content

De adviesdag herstofferen van afgelopen zaterdag was weer ‘als vanouds’ een groot succes. Duurzaamheid is inmiddels niet meer weg te denken in de interieurbranche en daar hoort herstofferen (en dus hergebruik) van zitmeubelen helemaal bij. Naast duurzaamheid en klimaat gaat het de laatste maanden natuurlijk ook over de energierekeningen die de aankomende gezellige wintermaanden weleens erg kil kunnen maken.

Isolatie van vloeren, muren, dak en (drie-)dubbel glas is dan wellicht het eerste waar u aan denkt. Soms vergt dit rigoureuze ingrepen en vanwege de toegenomen vraag is het nagenoeg onmogelijk om dit nog binnen enkele weken gerealiseerd te krijgen. Maar wist u dat u ook op een gezellige manier, nog voor deze winter, energie kunt besparen?

Bij energiebesparing denkt u misschien niet meteen aan de raambekleding, maar in veel huizen zijn de ramen wat isolatie betreft een zwak punt. Via de ramen gaat namelijk een groot deel van de waardevolle warmte verloren. Duette® Shades van Sunway bijvoorbeeld kunnen daadwerkelijk helpen met energiebesparing. Dat komt door de structuur van deze raambekleding, welke bestaat uit twee lagen stof die samen een gesloten honingraatstructuur vormen. Deze structuur zorgt voor een stilstaande luchtlaag die isolerend werkt. En de verduisterende varianten hebben daarnaast nog een extra isolerende aluminium coating aan de binnenzijde. Zo zorgen ze voor merkbare isolatie tegen kou en tot wel 46% minder warmteverlies bij het raam in de winter.

En in de zomer doen ze precies het tegenovergestelde: Dan bieden ze een effectieve bescherming tegen hitte, een effectieve filtering van uv-straling en kunnen ze de warmteopname bij het raam tot wel 78% beperken. En dan hoeft de ‘dure’ airco ook niet meer op de hoogste stand!

Wilt u meer weten over de voordelen van deze raambekleding? Of bent u benieuwd naar de kleuren, materialen en bedieningsmogelijkheden? Loopt u dan eens binnen in onze showroom!

Back To Top