skip to Main Content

Heerlijk, de feestdagen komen er weer aan. Gezellig samenzijn met familie en vrienden. Lekker eten, misschien met een goed glas wijn erbij of iets van chocolade bij de koffie. En dan, u raadt het al; een glas wijn over de vloer, kleine kinderen met chocoladevingers aan de gordijnen, vetspatten van de gourmet in de houten eettafel, of pubers met paprikachips op de bank. Voor u er erg in hebt zit er een vervelende vlek in het tapijt of in uw meubel.
Maar wat dan?

Belangrijk hierbij is dat u weet van welk materiaal het aangedane oppervlak is gemaakt. Gaat het bijvoorbeeld om een wollen bekledingsstof of tapijt, is het katoen, linnen of een synthetisch materiaal? Is de houten tafel gelakt of geolied? Is het leer op de fauteuil van een afgedekte kwaliteit of een volnerf?

Daarnaast zijn er een aantal ‘basisregels’ : Ga nooit schrobben, dit beschadigt het oppervlak of de textielvezels, waardoor de locatie van de vlek vrijwel altijd definitief zichtbaar blijft. Gebruik de juiste middelen en grijp niet naar agressieve reinigers van bijvoorbeeld HG. Gebruik de producten volgens de gebruiksaanwijzing en zorg ook voor de juiste nabehandeling. Maar verreweg het belangrijkste: hoe sneller u erbij bent, deste beter het resultaat!

Zorg dus dat u nog voor de feestdagen de juiste reinigers en onderhoudsmiddelen in huis hebt en weet van tevoren goed wat u moet doen als Eerste Hulp bij Vlekken. Onze medewerkers adviseren u hierbij graag en kunnen u, zeker als u het meubel of de vloer bij ons hebt aangeschaft, informeren over de toegepaste materialen. En uiteraard hebben wij alle benodigde, veilige reinigings- en onderhoudsmiddelen voor textiel, hout, PVC en leer op voorraad voor u klaarstaan. Dus komt u ook nog voor de kerst even langs om de juiste middelen alvast in huis te halen? Het voorkomt u veel leed achteraf!

Back To Top