skip to Main Content

Een eigen boek

In de voorgaande editie van Stadspers kon u er bijna niet omheen dat ons bedrijf haar 100-jarig bestaan mocht vieren. Een zeer bijzondere mijlpaal waarvoor we in de afgelopen maanden al enorm druk zijn geweest met het organiseren van diverse shows en evenementen. Voor de afsluiting van dit jubileumjaar hadden we echter nog wel iets heel bijzonders bewaard:

Op een vrijdagmiddag eind januari van dit jaar raakte ik in gesprek met Jan Kramer, een goede relatie van het bedrijf en destijds een, zo mag ik hem toch wel noemen, vriend van mijn vader. Hij zag dat wij in de showroom een selectie uit onze bedrijfsarchieven hadden tentoongesteld en vond dat wij toch écht iets moesten doen met onze rijke historie, bijvoorbeeld door het maken van een boekwerk. “Ik zou het prachtig vinden Jan,” zei ik, “maar ik zou niet weten waar ik de tijd vandaan zou moeten halen om het te maken!” Jan deed mij toen spontaan een aanbod dat ik niet kon afslaan. Hij zou mij gaan helpen met het maken van een jubileumboek. Hij wist de weg in diverse regionale archieven en zou er samen met al het archiefmateriaal dat wij, voornamelijk dankzij de bewaardrift van mijn opa en mijn vader zelf nog in bezit hadden, vast en zeker iets moois van kunnen maken. En ik mag wel zeggen dat het resultaat al mijn verwachtingen heeft overtroffen!

Afgelopen vrijdagavond heb ik, tijdens ons jubileumfeest, het eerste exemplaar van het boek mogen uitreiken. Als 4e generatie Veldhoven was het voor mij onvergetelijk om dit stukje familiegeschiedenis als eerste aan mijn beide kinderen te mogen overhandigen. Of deze 5e generatie ook in het bedrijf zal komen? Dat zal de toekomst nog moeten uitwijzen.

Het boek is inmiddels bij ons in de showroom te koop voor een bedrag van € 25,00. De opbrengst van de verkoop doneren wij (wederom) aan de Stichting Kinderen Kankervrij (KIKA).

Ik hoop dat het boek voor degenen die ons bedrijf soms al decennialang een warm hart toedragen vooral een feest van herkenning zal zijn, maar dat het ook voor de relaties van nu een beeld zal geven van waar de naam Veldhoven (nog altijd) voor staat.

Back To Top