skip to Main Content

Een mooi en goed doordacht interieur met kwalitatief hoogwaardige producten met een lange levensduur; Een interieur dat past bij de gebruikers, qua functionaliteit én qua uitstraling, dat is waar ik met mijn team voor sta. Een goed passend interieur verlengt de gebruiksduur aanzienlijk en is daarmee op zich al veel duurzamer dan een interieur dat na een paar jaar alweer moet worden vervangen.
Van 31 maart tot en met 9 april doen wij dan ook graag mee met de Bio-10 daagse in Bilthoven om te laten zien dat er ook op het gebied van interieur al veel mogelijk is.

Duurzaamheid, en daarmee de vraag naar verantwoord geproduceerde meubels wordt in het interieur steeds belangrijker. Bij het samenstellen van de collectie houden wij daar rekening mee: Zo werken we bijvoorbeeld met de Nederlandse meubelfabriek Castelijn die 100% energieneutraal produceert. Het leer van de Leolux-meubelen die wij verkopen wordt met een geavanceerde laser-robot gesneden, waardoor de huiden zo optimaal mogelijk worden gebruikt en het leer-afval aanzienlijk wordt beperkt. Tafels van Arco kunnen worden uitgevoerd in wat zij noemen ‘local wood’, hetgeen betekent dat het afkomstig is uit duurzame bossen in een straal van ca 50 km rondom de fabriek zelf, waarmee onnodige vervoerskilometers worden voorkomen. Het Duitse Janua maakt zelfs meubels van hout afkomstig van gesloopte vakwerkhuizen dat wordt hergebruikt.

Ook komen er steeds meer stoffen op de markt van biologisch geteelde materialen zoals linnen, biologisch katoen, vlas, hennep of gemaakt van gerecycled plastic en worden bijvoorbeeld onze parketvloeren van Quickstep gemaakt van hout uit duurzaam beheerde bossen met een kern uit hout van snelgroeiende bomen (sparren, rubberbomen) of uit een van herwonnen hout gemaakte vezelplaat.

En zo zijn er nog veel meer voorbeelden. Bent u benieuwd naar wat er allemaal mogelijk is voor uw interieur? Kom langs en laat u verrassen!

 

Back To Top