skip to Main Content

Vrijstaande villa in Ede

“Het groen van buiten naar binnen”

De aanwezige meubels in de woon- en eetkamer waren meeverhuisd en pasten eigenlijk niet in deze prachtige villa met haar bijzondere lijnenspel. Sommige meubels waren te klein van formaat, maar ook de wat klassiekere uitstraling van met name de bank combineerde eigenlijk niet goed bij de wat meer Scandinavische uitstraling van deze woning. De belangrijkste uitdagingen waren het integreren van de bestaande paarse gordijnen die men graag wilde behouden en de grote verschillen in lichtinval door de seizoenen heen, inherent aan het wonen in het bos.

Harmonieus en kleurrijk interieur

“Het begon met een hoekbank van Leolux in de etalage en leidde uiteindelijk tot een harmonieus en kleurrijk interieur in ons huis in Ede. Na de gastvrije en enthousiaste ontvangst in de zaak is Janine bij ons thuis geweest. We wilden onze paarse gordijnen graag houden, maar onze bestaande meubels pasten daar eigenlijk niet meer zo goed bij.” Het huis ligt prachtig aan de rand van het bos, dus aan groen buiten geen gebrek. “Janine stelde voor het groen van buiten ‘naar binnen te halen’ en kwam met een verrassend moodboard, waarin ons paars werd gecombineerd met frisse groene tinten. Een combinatie die wij van tevoren nooit zouden hebben bedacht.”

Op maat gemaakt karpet

Het bijzondere huis met veel glas kenmerkt zich door een prachtig schuin lijnenspel dat van binnenuit ook in de tuin is voortgezet. Deze belijning is door Janine ook in het interieurplan doorgevoerd met een schuine opstelling van de zitgroep en een speciaal op maat gemaakt karpet onder de eethoek, waarbij een kant ook schuin is afgewerkt onder dezelfde hoek als de vide erboven. “En de paarse lamp boven de eettafel maakt het plaatje helemaal af!”

Meer foto's

Back To Top