skip to Main Content

Nieuwbouwvilla, Bilthoven

“Van onbehaaglijke sfeer naar flexibele ruimte”

De familie wilde vooral de woonkamer meer een geheel maken. Dit is o.a. gerealiseerd met een veel groter karpet, dat op maat en kleur is samengesteld en door doorlopende in-between gordijnen toe te passen in een zelf ontworpen banenpatroon. Door de nieuwe kastindeling in de nis valt deze nu niet meer uit de toon.

De mix van het zonnige oranje met stoere, ietwat nonchalante meubels maakt het geheel af. Ook de leefkeuken sluit nu aan op het warme gevoel van de woonkamer. De eerst wat ‘holle entree’ biedt nu een warm welkom met een ‘patchwork’ karpet als loper, op maat en patroon samengesteld. De ‘vintage’ look hebben we overal doorgetrokken, waarbij bijzondere elementen, zoals de reeds aanwezige klassieke vliegtuigpropeller, nu meer opvallen.

Op een dag besloot ik binnen te lopen

“Ik kom regelmatig langs de winkel in Bilthoven en op een dag besloot ik binnen te lopen. Ik kwam er namelijk zelf niet uit en nam me voor om nu toch écht wel wat van mijn nieuwe huis te maken. Ik werd door een vriendelijk meisje opgevangen en al snel had ik een afspraak.”

“Janine kwam bij ons thuis, met die leuke stagiaire, en ze hadden een heel goede kijk op ‘mijn kronkels’. Dan zie je wat hun vakkennis voor verschil uitmaakt; dan komen ze toch met voorstellen waar je zelf nooit aan zou denken. Ze hebben alles aangepakt en nu is de woonkamer een heel flexibele ruimte geworden. Dat is niet alleen prettig als de kinderen – met hun aanhang – op bezoek komen, maar zo kan ik me in de toekomst nog eens uitleven op een heel andere indeling. Voorlopig ben ik heel tevreden en staat alles prachtig op zijn plek. Zelfs de zwarte open haard is nu niet meer een storend element. Oh ja, in het echt is het nog veel mooier dan op de foto.”

Meer foto's

Back To Top