skip to Main Content

Het blijft zonde! Bijna 4 maanden geleden viel na ruim 110 jaar het doek voor de Pastoe. Een icoon in de Nederlandse designmeubelindustrie, bekend van o.a. de rolluikkasten A’dammer en het prachtige kastensysteem Vision, bestaat niet meer. Een doorstart bleek niet mogelijk en op dit moment wordt de collectie ‘verdeeld’ onder andere producenten. De belangrijkste modellen gaan dus niet verloren, maar zullen door andere partijen geproduceerd gaan worden, waaronder RSGA en Moooi die samen onder de naam Pastoe Furniture BV een deel van de collectie voortzetten. Het eveneens Nederlandse Arco zal de productie van het Vision-programma van ontwerpers Karel Boonzaaijer en Pierre Mazairac overnemen. Op dit moment wordt bij beiden alles in gereedheid gebracht om op korte termijn de Pastoe-modellen te kunnen gaan uitleveren.

Naast Pastoe kent Nederland nog een toonaangevende producent van moderne kasten: Het nu ruim 65 jaar geleden opgerichte Castelijn Meubelindustrie. Het bedrijf wordt nog altijd geleid door de 4 broers en zussen Castelijn die het bedrijf 30 jaar geleden van hun ouders overnamen. In de moderne fabriek in Roelofarendsveen worden zowel de meubelen van de woon- als de projectcollectie en het maatwerk meubilair gemaakt. Dit gezonde bedrijf vaart haar eigen koers en weet ook steeds weer nieuwe meubelprogramma’s te ontwikkelen.

Met de nieuwste kastenserie Réflexion, eveneens ontworpen door Boonzaaijer en Mazairac, laat dit duo zien dat de chemie tussen hen nog altijd leidt tot vernuftige ontwerpen, net als bij de ontwikkeling van Vison voor Pastoe destijds. In hun zoektocht naar een kast die je om een hoek kunt plaatsen, ontstond Réflexion met perfect in elkaar passende L-vormen. De losstaande elementen kunnen eindeloos worden gecombineerd en ook de opstellingen zijn steeds weer anders op te bouwen of aan te vullen. Sinds kort hebben wij dit innovatieve kastenprogramma van Castelijn voor u in onze showroom staan. Mogen wij u verrassen?

Back To Top