Marjan Nagtegaal

De belangrijkste thema’s in het werk van Marjan Nagtegaal zijn het landschap en de mens. Titels zoals ‘Walking in silence’ en ‘Inside my head’ laten zien waar het om gaat; Niet om de buitenkant, Marjan wil naar de binnenkant.

Het thema landschap is er in de vorm van lege landschappen, een verlangen naar rust en ruimte, Na vele reizen in het midden-oosten (de woestijn) en ruige gebieden in Schotland en Ierland zijn deze ontstaan. Sinds kort woont zij in het buitengebied, daar waar stilte nog heel gewoon aanwezig is.

De mens laat zij zien als kwetsbaar en opgesloten in eigen huid. Zij probeert behalve die buitenkant ook weer de geschiedenis van die mens te laten zien in de vorm van verhalen over het gezicht heen.

In het begin werkte Marjan alleen met aquarel. De aquarelleertechniek werd aangevuld met gemengde technieken, inkt, olieverf en krijt, waarmee haar kunst heftiger en dynamischer wordt. Daar olieverf voor veel gezondheidsproblemen zorgde is zij overgegaan op acrylverf. Acryl is weliswaar veel stugger, maar geeft ook de mogelijkheid om met dunne lagen over elkaar te schilderen. In die tijd heeft zij ook monotype op doek ontwikkeld; Een manier om structuren en lijnen af te drukken op doek. Marjan Nagtegaal kreeg haar opleiding aan de Koninklijke Academie in Den Haag. Naast haar werk als beeldend kunstenaar geeft Marjan les bij het Kunstenhuis (de Werkschuit DeBilt/Zeist). Meer informatie treft u op www.marjannagtegaal.nl .

Marjan Nagtegaal
Marjan Nagtegaal
Marjan Nagtegaal
Marjan Nagtegaal
Marjan Nagtegaal