skip to Main Content

Tot en met en met 31 december exposeren de zussen Trees en Willy van Kleef in onze showroom een groot deel van de TwinCollectie.

De TwinCollectie is een van de belangrijkste verzamelingen van het werk van Anton Heyboer (1924 – 2005), een van de grootste Nederlandse naoorlogse schilders. Door het persoonlijke contact met de kunstenaar hebben de zusters een unieke collectie van museale waarde kunnen opbouwen. Ze hebben goed inzicht in het werk en de gedachten en emoties erachter.

In het werk van Heyboer zijn meerdere fasen te onderscheiden: Tussen zijn vroege werk, vervaardigd van 1946 tot 1979 en zijn latere werk, tot 2005 zitten opvallende verschillen. Grote Musea als het Moma in New York, het Ohara in Japan en Tate Galery in Londen hebben werk van Heyboer in bezit en geëxposeerd.

Trees: “Hij was een bijzondere persoonlijkheid. Het grote publiek kende hem vooral als de man met 5 vrouwen. Excentriek, teruggetrokken. Wij leerden hem kennen als spiritueel, empathisch en gevoelig. We kregen een warme band en voerden regelmatig diepe gesprekken over alle mogelijke onderwerpen.” Volgens Heyboer zelf is de TwinCollectie de mooiste verzameling van zijn werk.

De verzamelaarsters verzorgen tijdens de expositie ook (gratis) rondleidingen waarbij zij vertellen over hun liefde voor Heyboers kunst en hun belevenissen tijdens de ontmoetingen met de meester zelf. Binnenkort treft u hier de data en tijden.

Back To Top