skip to Main Content
Expositie Anton Heyboer (t/m 31 December 2020)

De TwinCollectie van de tweelingzussen Trees en Willy van Kleef is één van de belangrijkste verzamelingen van het werk van Anton Heyboer. Door het persoonlijk contact met Heyboer hebben de verzamelaars een interessante collectie kunnen opbouwen, waarvan een gedeelte nog tot 31 december a.s. in onze showroom is te bezichtigen. De dames hebben goed inzicht in het werk en de gedachten en emoties achter het werk van Heyboer.

In het werk van Heyboer zijn meerdere fasen te onderscheiden: Tussen zijn vroege werk, vervaardigd van 1946 tot 1979 en zijn latere werk, gemaakt tussen 1980 tot 2005 zitten opvallende verschillen. Grote Musea als het Moma in New York, het Ohara in Japan en Tate Galery in Londen hebben werk van Heyboer in bezit en geëxposeerd.

Het is dit jaar (2020) 15 jaar geleden dat Heyboer stierf. Daarom eren Trees en Willy hem met deze tentoonstelling van zijn latere werk. Wij zijn verheugd dat wij deze in onze showroom hebben mogen organiseren. Zijn vroege werk uit de TwinCollectie is nu overigens te zien in het Rijtuig Museum in Leek.

Back To Top